Sunday, February 27, 2011

Küpsise magustoit banaani ja halvaaga

Kunagi tegin banaani smoothit, mille sisse sai proovimiseks halvaad pandud. See kooslus hakkas mulle ja kodustele nii väga meeldima, et sellest sai edaspidi tehtud veel mitut eri sorti magustoite nagu näiteks banaani-halvaa küpsisetorti ja kausimagustoitu. Ükskord tuli külalistele valmistatud küpsisetort kogemata liiga kõrge ja selle aja jooksul, mis ma ta külmakappi jahtuma jätsin, vajus tort täitsa laiali...ainukene asi, mis ruttu asja päästis, oli see kausikestesse serveerida. Nii et kui juhtub, et küpsisetort ei näe lõpuks välja selline nagu plaanis, siis saab selle õnneks kiiresti ümber teha. Lihtne variant kobakäppadele. :D Järgmistel kordadel olen kausimagustoitu juba planeeritult valmistanud, eriti kui tordiga jändamiseks pole piisavalt aega. Kes arvab, et banaan ja halvaa on koos liiga magusad, siis see pangu halvaad vähem või lisagu rohkem hapukat rabarberi moosi.



Retsept:

  • 2 pakki teeküpsiseid
  • 2-3 banaani
  • 1 tuub magusat vaniljemaitselist kohupiimakreemi
  • 100-150g halvaad
  • haput rabarberi moosi
Püreesta banaanid, purusta halvaa ja pane need kaks kokku ning püreesta koos läbi kreemjaks massiks. Kasta küpsised korraks mahlast või teest läbi, et need veidi pehmemaks läheksid.
Lao kaussi üksteise peale kiht-kihilt küpsised, banaani-halvaa püree, kohupiimakreem ja moos. Kaunista pealt kohupiimakreemi, banaani viilude ning küpsisepuruga.

Head isu! :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...