Sunday, March 6, 2011

Kodune hapukapsasupp tśilliga

Talvel on nii mõnus koju tulla kui tead, et külmast tuppa astudes ootab sind kuum supp ees. Nüüd on küll kevad tulemas, aga selliseid vastikuid jahedaid õhtuid tuleb kindlasti veel ja siis on väga hea ennast kodus vürtsika supiga üles soojendada.
Hapukapsa-tśilli suppi on ülimalt lihtne valmistada, see on odav ja väga lahja, nii et sobib ka kaalujälgijatele.
Idee tśillit kasutada tuli sellest, et ma ei tee kunagi hapukapsasuppi ilma tomatipastata ja ükskord oli poes ainult tśilliga tomatipasta müügil. Häda pärast ostsin ära ja lootsin, et supp ei tule ehk kõige hullem...lõpptulemus oli väga maitsev ja mõnusalt vürtsine.

NB! Mida kauem kapsast keeta seda parem supp tuleb.



Retsept:

  • 1kg hapukapsast
  • 400ml tomatipastat tśilliga
  • 3l vett
  • 2 porgandit
  • 1 sibul
  • 2tl jahu
  • köögiviljapuljongit
  • soola
  • pipart
Pane hapukapsas vähese veega potti hauduma pooleks tunniks. Samal ajal tükelda sibul ja riivi porgandid. Kui kapsas on pool tundi haudunud, lisa porgand ja sibul. Kalla juurde ülejäänud vesi ja lisa maitseained. Kui supp on veel pool tundi keenud, siis lisa tomatipasta tśilliga ja keeda seda veel mõnikümmend minutit. Kõige lõpuks pruunista kuival pannil jahu ja lisa supile.
Kõrvale pakkuge hapukoort. See leevendab supi vürtsikat maitset.

Head isu! :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...