Friday, February 11, 2011

Arbuusipirukas ehk Karpouzopita

Täna räägin Teile ühest oma lemmik magustoidust, milleks on arbuusipirukas. Arbuusipirukas ehk Karpouzopita on Küklaatidelt pärit pirukas, mida ei saa isegi pirukaks kutsuda, pigem hoopis magustoiduks. Kreeklased oskavad suurepäraselt valmistada imelisi maiustusi ja pitasid (pirukaid), kasutas peamiselt mett, puuvilju, seemneid ja pähkleid. Jällegi väga maitsvad ja puhtad toiduained, mis on ju täiesti tervislikud, kui neid õiges koguses süüa.
Ahaa, selline asi tuli veel nendest kogustest rääkides meelde, et väidetavalt pidi arbuusipirukas mõjuma naturaalse viagrana, aga selleks, et see töötaks, tuleks seda korraga väga palju süüa. :D


Retsept:

  • 2 klaasi purustatud arbuusi
  • 1 klaas kergitusainega jahu
  • 1 tl oliiviõli
  • ½ klaas pruuni suhkrut
  • 4 tl mett
  • ½ tl kaneeli
  • ½ tl nelki
  • ½ klaas seemsamiseemneid
Viiluta arbuus, võta sisu välja ja eemalda seemned. Lõika sisu omakorda väiksemateks tükkideks ja purusta see köögikombainis või käsitsi kahvliga, kalla üleliigne mahl ära. Sega suures kausis kõik koostisosad peale seemnete kokku. Raputa 26cm koogivormi põhja pool seemnetest, kalla peale koogisegu ja raputa selle peale ülejäänud seemned ning veel veidi kaneeli ja nelki. Küpseta 180 kraadi juures 40-50 minutit. Võta kook välja ja jäta jahtuma.

Arbuusipirukat tuleb kindlasti süüa jahtunult!
Hästi õnnestunud pirukas on pealt ja alt jäänud krõbedaks ning keskelt pehmeks.

Head isu! :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...