Monday, February 7, 2011

Viimase aja parim leid

Jõulude ajal sattus minu kätte üks väga asjalik raamat Eesti köögist. Just siis kui ajad olid kiired ja toidulauda katsid peamiselt pelmeenid, kalaburgerid ketśupiga ja külmutatud köögiviljad, mille söömisest oli mul täiesti kõrini, sain sellise raamatu omanikuks. Raamat sisaldab peamiselt lihtsaid ja koduseid Eesti toite läbi aegade nagu omlett, kotletid, rosolje, kalasupp, heeringas koorekastmega, köögiviljahautis, õunakook jne. Kõik on väga lihtne ja arusaadav, komponente pole retseptides üleliia palju, ainult need kõige vajalikumad. Väga oluliseks peangi just seda komponentide vähesust. Kes tahaks ikka kulutada palju raha roa valmistamise jaoks, kuhu on vaja sada erinevevat asja kokku segada ja lõpptulemuseks on kallis kuid pisike roog, millest ei saa korralikult kõhtugi täis. Peamised märksõnad, mis pärast lugemist ja katsetamist pähe tulid: tervislik, toitev ja parajalt taskukohane.


Meie lemmikud!

Munapuder

  • 100g peekonit
  • õli
  • 12 muna 3sl jahu
  • 4-5 dl piima
  • soola
  • siledaid petersellilehti
Küpseta peekon pannil krõbedaks. Sega piim, munad, jahu ja sool omavahel läbi ja kalla pannile.
Kuumuta pidevalt ja hoolikalt segades kuni hüübimiseni. Valmis omlett kaunista ohtra peterselliga. NB! Muna ja petersell toovad teineteise maitsed hästi esile ja sobivad koos kasutamiseks ka paljudes teistes toitudes.


Lihtne õunakook

  • 125g küpsetusmargariini
  • 2 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 2 dl piima
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 kg õunatükke
Vahusta munad suhkruga. Lisa piim, sulanud või ning omavahel segatud kuivained. Järgmisena sega taignasse õunatükid. Kalla taigen margariiniga määritud 25cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 200 kraadi juures 30-40minutit. Kõrvale sobib külm vaniljekaste või -jäätis.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...