Sunday, February 6, 2011

Eriti rammus borśh

See on eriti hea ja rammus "natukene teistmoodi" borśh. Retsept on algupäraselt minu isa välja mõeldud ja rammus ongi see supp just sellepärast, et meesperele jõudu anda. Kes kaloreid ei karda, võib selle julgelt järgi teha, sest midagi väga ebatervislikku seal sees pole ja maitseb hästi ka lastele. Tean seda väga hästi, sest olen ise selle supi peal üles kasvanud ja need väiksed rüblikud, kes tavaliselt ringi jooksevad ja igatpidi oma energiat kulutavad peavad seda kuskilt juurde ka varuma ja see borśh on selleks just ideaalne.

Ma ei armasta toiduvalmistamisel järgida kindlaid etteantud koguseid ja need, mis nüüd siia kirja panen, on enam-vähem umbkaudsed.

Retsept:

  • 2 purki hapukapsaborśhi
  • vett u. 2,5-3l
  • 1 purk (u. 300g) punaseid ube
  • paar kodust hapukurki, sellist nagu vanaemad vanasti tegid (kindlasti mitte neid Felixi perekurke, need on ehk liiga pikantsed selle supi jaoks)
  • natukene naturaalviinereid sooles (nt. 6 tükki)
  • 3-4 köögiviljapuljongi kuubikut
  • soola ja pipart
  • rohelist sibulat
  • hapukoort
Pane vesi koos supipõhjaga keema, lisa puljongikuubikud ja keeda nii 15 minutit.
Siis lisa tükeldatud hapukurgid ja viinerid, keeda veel 5 minutit ning kõige lõpus kalla juurde oad. Maitse järgi lisa veidi soola pipart ja lase supil veel 5 minutit keeda. Maitse, kas supp on piisavalt maitsekas (vahel võib puljongist või maiseainetest väheks jääda) ja vajadusel lisa veel puljongit või pipart. Nüüd võid tule kinni keerata ja borśh on ilmselt valmis saanud. Serveeri koos rohke rohelise sibula ja natukese hapukoorega. Eriti hästi sobib selle kõrvale ampsamiseks kohev ja värske lavaśś.

Head isu! :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...