Ma ei armasta toiduvalmistamisel järgida kindlaid etteantud koguseid ja need, mis nüüd siia kirja panen, on enam-vähem umbkaudsed.
Retsept:
- 2 purki hapukapsaborśhi
- vett u. 2,5-3l
- 1 purk (u. 300g) punaseid ube
- paar kodust hapukurki, sellist nagu vanaemad vanasti tegid (kindlasti mitte neid Felixi perekurke, need on ehk liiga pikantsed selle supi jaoks)
- natukene naturaalviinereid sooles (nt. 6 tükki)
- 3-4 köögiviljapuljongi kuubikut
- soola ja pipart
- rohelist sibulat
- hapukoort
Siis lisa tükeldatud hapukurgid ja viinerid, keeda veel 5 minutit ning kõige lõpus kalla juurde oad. Maitse järgi lisa veidi soola pipart ja lase supil veel 5 minutit keeda. Maitse, kas supp on piisavalt maitsekas (vahel võib puljongist või maiseainetest väheks jääda) ja vajadusel lisa veel puljongit või pipart. Nüüd võid tule kinni keerata ja borśh on ilmselt valmis saanud. Serveeri koos rohke rohelise sibula ja natukese hapukoorega. Eriti hästi sobib selle kõrvale ampsamiseks kohev ja värske lavaśś.
Head isu! :)
No comments:
Post a Comment