Tuesday, February 22, 2011

Naxose kerge kartulisalat

See suvine ja kerge kartulisalat pärineb Naxose saarelt, kus kohalike sõnul pidid kasvama Kreeka parimad kartulid. Ma täitsa usun neid, sest nii väheste koostisosadega ja nii maitsvat kartulisalatit pole ma veel varem kunagi söönud. Salatis domineerib peamiselt kartul ja sibul, mis on segatud mõnusa lahja maitsestamata jogurtiga. Sibul tuleks valida võimalikult mahe ja magus. Hästi sobib kasutamiseks salatisibul.



Retsept:

  • 500g värskeid kartuleid
  • 3 sibulat
  • soovi järgi musti oliive ja kappareid
  • 8 tl oliiviõli
  • poole sidruni mahl
  • maitsestamata jogurtit
  • 1tl lahjat sinepit
  • soola ja pipart
Koori kartulid ja keeda. Kui kartulid on keedetud ja kurnatud, jäta nad jahtuma. Samal ajal tükelda oliivid, viiluta sibul ja sega valmis kaste. Kastme valmistamiseks sega kausis kõigepealt kokku oliiviõli ja sidrunimahl, siis lisa sinep ja lõpuks jogurt. Jogurtit võib igaüks panna nii palju kui soovib ehk kes tahab mahalast salatit, pangu jogurtit rohkem. Minul kulub kastme valmistamiseks umbes 2-3dl jogurtit. Nüüd peaksid kartulid ka piisavalt jahtunud olema, et saaks need väikesteks kuubikuteks lõigata ning sibula ja oliividega kokku segada. Kartulisegule lisa kaste, sega hästi läbi, lisa veel soola-pipart...soovi korral ka maitserohelist ja jäta jahedasse maitsestuma.

Head isu! :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...