Tuesday, December 13, 2011

Tuunikala saiakesed

Viimase aja kõige vastupandamatum õhtune snäkk, mida õhtul krõbistada. Tuunikalasaikesed on maitsvad, valmivad kiiresti ja hakavad kindlasti meeldima neile, kes armastavad karrit ja majoneesi.
Retsept on algselt pärit sellisest raamatust nagu KIIRELT JA TERVISLIKULT ning sisaldab ka banaani, mille lisamine või lisamata jätmine pole selle retsepti juures kõige olulisem. Proovisin läbi mõlemad variandid nii banaaniga kui ilma ja mõlemat moodi oli hea. Banaan annab saiakestele veidi põnevama maitse ja seda võib lisada kui on soov kedagi veidi huvitavama söögiga üllatada.


Retsept:

  • 8 viilu röstsaia
  • 1 karp tuunikala vees
  • 1 dl majoneesi
  • 0,5 dl hapukoort
  • riivjuustu
  • soola
  • karrit
  • 1 banaan

Aseta saiaviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kurna kala ja jaga saiadele. Sega omavahel hapukoor ja majonees, lisa veidi soola ning nirista kala peale. Kui lisada banaani, siis viiluta see õhukesteks viiludeks ning aseta need saiaviiludele ja peale raputa juustu. Küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni juust on sulanud.

Head isu! :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...