Sunday, December 18, 2011

Juustusupp röstitud sibulaga

Täna ma jagaksin Teiega üht toredat juustusupi retsepti, mis on algupoolest pärit Belgiast.
Tegin eile ise ka seda suppi ja kuigi alguses olid mul suured kahtlused selle koostisosade suhtes, siis pärast esimest lusikatäit need kadusid ja oli aru saada, et see süüakse väga ruttu ära. :D
Supp ise on väga tummine ja suhteliselt rammus, nii et juba ühest kausitäiest võib kõhu täis saada. ;)
Kahju ainult, et lund pole ikka veel maha tulnud, sest see oleks just ideaalne supp, mida talvise ilmaga süüa, eriti kui oled just külma tormi käst sooja tuppa saanud.


Retsept:

  • 1,5l vett
  • 3 puljongikuubikut
  • 150g kõvat juustu
  • 2dl riivsaia
  • 1spl röstitud sibulahelbeid nt Santa Maria omi
  • 3 muna
  • 100g peekonit
  • pealeraputamiseks maitserohelist

Lase vesi keema tõusta ning lahusta selles puljongikuubikud, lisa riivitud juust, sibulahelbed ning riivsai. Lase supil keema tõusta, ise samal ajal seda pidevalt segades. Kui supp on keema tõusnud, siis vala see suurde kaussi, kus on eelnevalt vahustatud 3 muna ning mille peale on tõstetud õrnalt läbipraetud peekoni tükikesed. Vala see aeglaselt munade ja peekoni peale, ise samal ajal seda pidevalt segades, et munad supiga ühtlaselt ära seguneksid. Vot siin tekkisidki mul kahtlused, et äkki läheb munasegu tükki kui sinna kuum supp peale kallata, aga tegelikult seguneb see kõik väga hästi ära ja annab supile mõnusa koostise ja maitse. Kui supp on läbi segatud, ongi see valmis. Kaunistuseks võib peale raputada ka rohelist sibulat.

Head isu! :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...