Sunday, July 17, 2011

Seenepannkoogid

Siin on siis üks väga lihtne retsept seenesõpradele. :)
Kuna meie peres peale minu keegi teine seeni ei söö, siis saab seenetoite väga harva tehtud ja kui saab tehtud, siis minu suureks õnneks saan ka ise kõik ära süüa. :D Peamisteks lemmikuteks on veidi mõruda maitsega marineeritud männiriisikad, mida mulle meeldib vahel niisama puhtalt võileiva kõrvale näkitseda ja kukeseened. Kukeseentest annab väga häid toite teha, sest oma maheda koorese maitsega sobivad need nii salatitesse, supidesse kui ka kastmetesse...eriti hea on kukeseene kaste kanaga ja koorene kukeseene salat värske sibulaga.
Järgnevas retseptis on kasutatud poe śampinjone, aga soovitaks kindlasti pigem midagi Eesti metsadest. Kes seeni ise korjama ei viitsi minna, siis seadku sammud turule.



Retsept:

  • 2dl jahu
  • 3 muna
  • 5dl piima
  • 0,5tl soola
  • 1tl võid
  • 200g seeni (śampinjonid, kukeseened või männiriisikad koos kaseriisikatega)
  • 1 keskmine sibul
  • soola
  • pipart
  • hapukoort
  • sojakastet
  • õli
Sega taigna tegemiseks kõigepealt sool ja jahu, lisa munad ja piim koos sulavõiga ning sega hästi läbi. Kuumuta pannil veidi õli ja tee pannkoogid valmis. Lao need taldrikule üksteise peale. Siis valmista täidis. Selle tegemiseks haki seened ja sibul ning pruunista neid õlis. Kui seened on praetud, lisa nende maitsestamiseks soola, pipart ja veidi sojakastet. Soovitan kasutada tavalist klassikalist Hiina sojakastet Jaapani sojakastme asemel. Jaapani oma on küll hea sushi ja värske kala kõrvale kuid seente juurde sobib klassikaline kaste oma magushapu maitse poolest paremini.
Nüüd kui seened on valmis, pane seenesegu eraldi iga pannkoogi peale ja keera need rulli. Rulli keeratud pannkoogid aseta võiga määritud ahjuvormi ja küpseta neid 10 minutit 180 kraadi juures.
Küpsetatud pannkooke serveeri sojakastme ja külma hapukoorega.

Head isu! :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...