Wednesday, August 3, 2011

Juustukook kirsikastmega

Täna ma tahaksin teiega jagada ühte tõeliselt lihtsat ja maitsvat juustukoogi retsepti.
Kuna hetkel on veel suvi ja viimane võimalus kasutada ära kõik korjatud ja turult ostetud marjad/puuviljad, siis soovitaks pooled neist niisama suhu pista, veerand hoidistada ja miks mitte ülejäänud veerand kasutada kookide tegemiseks. ;)
Magusat juustooki pole ma varem ise teha proovinud ja arvasin miskipärast, et see ei pruugi just kõige parem tulla, aga tuli hoopiski üllatavalt hea, nii et soovitan kindlasti proovida.



Retsept:

  • 3 muna
  • 350g maitsestamata toorjuustu
  • 1,5tl vaniljesuhkrut (Dan Sukkeri oma on väga hea)
  • 1 pakk küpsised nt Selga küpsiseid
  • 3tl sulatatud võid
  • 3spl suhkrut koogipõhja jaoks
  • 2dl suhkrut täidise jaoks
  • 3 peotäit kirsse
Alustada võiks koogipõhja valmistamisest. Purusta küpsised ja sega puru suhkruga läbi, siis lisa võid ja sega hoolikalt. Suru saadud segu koogivormi põhja ja küpseta seda kahesaja kraadi juures 10 minutit. Vahepeal võid hakata täidist valmistama. Selleks sega toorjuust ülejäänud suhkruga läbi ja lisa ükshaaval munad. Enne iga järgmise muna lisamist sega täidis korralikult läbi, et kõik munad seguneksid toorjuustuga ja et täidis ei jääks tükiline. Kui koogipõhi on juba 10 minutit küpsenud, võib sellele täidise peale kallata. Alanda temperatuur 150 kraadi peale ja lase koogil 40 minutit küpseda.
Kui kook on valmis ja ahjust välja võetud, lase sel veidi jahtuda ja alles siis võta vormist välja.
Serveerida võib juustukooki kirsi toormoosiga. Eemalda kirssidelt kivid, püreesta need ning määri segu koogile. Kirsid sobivad oma hapuka maitse tõttu siia suurepäraselt kuna kook ise on üpris magus.
Uskuge mind, see kook maitseb sama hästi nagu ta välja näeb!

Head isu! :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...