Monday, December 30, 2013

Avgolemono ehk muna-sidrunisupp

Hei-Hei!

Avastasin äkitselt, et mul on ju olemas täitsa enda blogi. :D Pole siia küll ammu enam midagi kirjutanud, aga selle vea saame kohe parandatud.
Nimelt eile tegime üht kreekapärast suppi, mille retsepti võiks Teiega jagada. Supp on mõnusalt kreemjas, värskendav ja sidrun annab sellele huvitava maitse, nii et kellel on isu midagi uut ja teistsugust proovida, siis ruttu suppi keetma ;)


Retsept:

  • 1,2l köögivilja- või kanapuljongit
  • 1dl orzo´t või riisi
  • 3 muna
  • 1 sibul
  • 1 sidruni mahl
  • keedetud kanaliha tükke
  • soola, pipart, peterselli  

Kuumuta kastruli põhjas õli ja pruunista sibulad kuldseks.Vala puljong kastrulisse ja kuumuta keemiseni. Lisa keedetud kanaliha tükid, orzo või riis ja keeda umbes 5-10 minutit, kuni see on pehme. Tõsta kastrul pliidilt ära.
Vispelda munad sidrunimahla ja 1 supilusikatäie külma veega segamini. Vispelda osade kaupa juurde paar kulbitäit kuuma puljongit. Vala munasegu pidevalt segades tagasi kastrulisse.
NB! Pärast munasegu lisamist ei tohiks suppi enam keeta, sest see võib tükki minna!
Maitsesta soola ja pipraga ning kaunista värske peterselliga.
Ja valmis ta ongi! :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...